Forældrerådgivning
Oplever du at:
-
Dit barns opførsel trigger dig, uden du ved hvad du skal gøre ved det?
-
Dit barn er i mistrivsel på den ene eller anden måde, og at du mangler værktøjer til at håndtere det?
-
Du kan få lyst til at sige op som forælder, fordi det kan føles så udmattende?
-
Der opstår konflikter, der eskalerer på en måde, så dit/jeres barn bliver udadreagerende?
-
Skærmen fylder for meget og giver anledning til konflikter?
-
Dit barn bliver overvældet af store følelser i forskellige situationer?
-
Lyden af en AULA-besked udløser akut ondt i maven, fordi der ofte er skrevet hjem om noget dit/jeres barn har gjort?
-
Aflevering i børnehave/skole er svær og giver anledning til gråd eller konflikt?
-
Dit barn viser tegn på præstationsangst?
Selvom børn er fantastiske, er det i kortere eller længere perioder helt naturligt, at man som forælder kan føle sig udbrændt, modløs og utilstrækkelig, særligt hvis ens barn viser tegn på mistrivsel.
Uanset om ens barn har særlige udfordringer eller ej, så er forældreskabet i sagens natur en overvældende og hård opgave, særligt i en tid, hvor man ikke kan undgå at blive konfronteret med gode råd og formaninger på alverdens medier, ligesom krav og forventninger til forældre er højere end nogensinde. Konsekvensen er, at skammen og følelsen af utilstrækkelighed risikerer at blive forældreskabets tro følgesvend.
Jeg har siden 2015 bl.a. beskæftiget mig med rådgivning af forældre, der har oplevet afmagt og frustration over deres barns/børns adfærd, og som ikke ved hvordan de kan hjælpe barnet bedst. For mig er det helt naturligt, at man som forældre kan blive ramt af en følelse af, at det kan være svært at holde af sit barn, når det opfører sig på bestemte måder, eller at man føler opgivenhed, fordi det føles som om de hårde perioder aldrig slutter.
For mange forbinder disse følelser sig med skam, typisk fordi mange forældre har meget høje forventninger til sig selv og deres forældreskab, ligesom de i bund og grund bare ønsker, at deres børn trives. Når jeg giver rådgivning foregår det i en vekslen mellem at forstå jer og jeres barn situation og foreslå små konkrete justeringer i hverdagen/måder at tale med barnet på, som kan skabe positive forandringer. Nogle gange vil 1-2 samtaler være tilstrækkeligt, og nogle gange er der behov for et længere forløb, fordi det kan være svært at holde fast i de justeringer, der virker, men som kan føles kontraintuitive, fordi man selv er vokset op- og opdraget på en anden måde.
Finding Inspiration in Every Turn